Fotografia de dos participants a les Jornades d'Educació Ecosocial de FUHEM

Les III Jornades d’Educació Ecosocial de FUHEM arriben a Las Naves 

4 de octubre de 2023
CATEGORIA:
Missions València 2030
COMPARTEIX:
TW - FB
  • L‘antropòloga Yayo Herrero i l’escriptora Belén Gopegui inauguraran l’esdeveniment amb un diàleg obert que servirà de marc inspirador per a la resta d’activitats
  • Aquesta jornada està dirigida principalment a docents i persones implicades en l’educació
  • Són d’accés lliure i requereixen una inscripció prèvia en aquest enllaç

El centre d’innovació Las Naves de l’Ajuntament de València acollirà el dissabte 21 d’octubre una nova edició de les Jornades d’Educació Ecosocial, organitzades per la Fundació FUHEM.

Sota el títolConstruïm futurs ecosocials possibles i desitjables, aquesta jornada, dirigida principalment a docents i persones implicades en l’educació, tenen com a objectiu, d’una banda, reflexionar sobre quins futurs són possibles i també desitjables per a les majories socials tenint en compte la crisi multidimensional que estem vivint i, per un altre, compartir i impulsar accions educatives transformadores que ajuden a anar configurant aqueix món des de l’àmbit educatiu. Aquesta jornades està alineada amb l’estratègia d’innovació Missions València 2030 per a aconseguir una ciutat més saludable, sostenible, compartida, pròspera i emprenedora, i amb la Missió Climàtica. Per aqueix motiu, Las Naves acull aquest esdeveniment perquè des de l’educació s’actue en els últims nivells de concreció la problemàtica de l’emergència climàtica per a així fer passos des de les bases de la societat.

Participaran expertes molt rellevants a nivell estatal que ajudaran a contextualitzar, per a posteriorment treballar en equips diferents dissenys pedagògics innovadors per a desenvolupar a les aules. Per tant, aquestes jornades pretenen connectar professorat, crear i oferir idees, propostes i projectes innovadors concrets amb la finalitat que la problemàtica de l’emergència climàtica arribe als últims nivells de concreció de la labor educativa.

L’antropòloga Yayo Herrero i l’escriptora Belén Gopegui inauguraran l’esdeveniment amb un diàleg obert que servirà de marc inspirador per a la resta d’activitats. Un grup de docents de tota la geografia peninsular compartiran experiències de centre i d’aula seleccionades pel seu caràcter transformador i ecosocial. En els tallers programats, les persones inscrites tindran ocasió de dissenyar en comú situacions aprenentatge amb un enfocament ecosocial i participar d’un espai de creació col·lectiva des d’on donar forma a l’escola dels anys esdevenidors.

La trobada tancarà amb el concert de la cantautora Daniela Trivati. L’esmorzar el facilitarà l’empresa valenciana d’inserció social Integres tu, empresa de servei d’àpats sostenible i responsable. La Missió Climàtica en la Capital Verda Europea 2024

Actualment València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, primera missió de l’estratègia d’innovació Missions València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 112 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».La Missió Climàtica és un dels quatre àmbits prioritaris del projecte de València, Capital Verda Europea 2024, juntament amb la millora de la infraestructura verda de la ciutat, la mobilitat sostenible i recuperació de l’espai públic, i l’alimentació saludable.

COMPARTEIX:
TW - FB