L’ajuntament inicia un procés participatiu per a avaluar els espais verds de Campanar

4 de juny de 2024
CATEGORIA:
Avaluació de Polítiques Públiques
Sostenibilitat
COMPARTEIX:
TW - FB

Avalua Campanar en verd és una proposta emmarcada en l’estratègia València Innovation Capital i en la Capitalitat Verda 2024, en la qual participa el veïnat del barri per a posar en valor i fomentar l’ús i protecció de les zones verdes.

La iniciativa, realitzada en el marc d’un conveni firmat amb la Direcció General de Transparència i Participació de la Generalitat Valenciana, desenvolupa un procés d’avaluació participativa del qual a més s’extrauran les necessitats de millora respecte a les polítiques verdes de la ciutat.

El procés Avalua Campanar en verd és fruit del conveni signat amb la Direcció General de Transparència i Participació de la Generalitat Valenciana. Posat en marxa en el barri valencià fa uns dies, es tracta d’una iniciativa que forma part de l’estratègia d’innovació de l’Ajuntament de València, València Innovation Capital i que s’emmarca també en les accions de la Capitalitat Verda de València 2024. El projecte desenvolupa un procés crític i reflexiu sobre l’ús que fa el veïnat dels espais verds de Campanar, amb la finalitat d’elaborar una llista de recomanacions de mesures orientades a millorar les polítiques verdes de la ciutat.

Per a desenvolupar este procés es realitzen diverses visites i reunions al barri i amb els veïns i veïnes, membres de col·lectius diferents, en les quals s’analitza cada zona verda, s’identifica les necessitats, millores, etc. Amb això, s’involucra a la comunitat en el disseny del procés d’avaluació, en la recopilació de la informació a través de qüestionaris, entrevistes, etc., i en l’anàlisi de dades, els quals són recaptats per l’Observatori de Transparència i la Càtedra de Transparència i Gestió de Dades.

La regidora d’Innovació de l’Ajuntament de València, Paula Llobet, destaca que Avalua Campanar en verd “vol implicar el veïnat, que se senta partícip i contribuïsca en la millora de les polítiques verdes del barri. I a més este procés ens servirà també per a poder mirar cap a altres districtes de la ciutat”.

València Innovation Capital

L’estratègia València Innovation Capital de la Regidoria d’Innovació de l’Ajuntament, pretén fomentar una ciutat dinàmica, diversa i creativa que siga el hub d’innovació tecnològica de referència del Mediterrani. Esta estratègia promou la col·laboració públic-privada, ser catalitzadora de l’ecosistema d’innovació i emprenedoria tecnològica de la ciutat i cerca generar ocupació de qualitat i d’alta qualificació a València.

La tecnologia és el com, i l’ésser humà és el perquè. València Innovation Capital aposta per resoldre els problemes reals de la ciutat amb una innovació pròxima que siga efectiva i tinga un impacte directe en la vida de les persones

COMPARTEIX:
TW - FB