València anuncia un programa d’acceleració per a PIMEs que oferisquen solucions innovadores i sostenibles per al turisme

18 de juliol de 2024
CATEGORIA:
Sostenibilitat
COMPARTEIX:
TW - FB

Este programa s’emmarca en el projecte europeu FU-TOURISM, mitjançant el qual un total de 60 pimes europees comptaran amb suport financer de 20.000 euros cadascuna, a més d’orientació especialitzada i servicis de consultoria empresarial per a prosperar en un context sostenible i digitalitzat.

A València seran 10 les empreses que es triaran a partir de setembre, les quals estaran cinc mesos rebent sessions d’aprenentatge.

El projecte europeu FU-TOURISM del qual València forma part a través del centre d’innovació València Innovation Capital, ha obert la Pre-call o pre convocatòria per al seu programa d’acceleració. Este programa oferix una oportunitat per a impulsar a les PIMEs de Grècia, Polònia, Espanya, Croàcia, Bèlgica i Àustria mitjançant finançament, orientació especialitzada i consultoria empresarial a càrrec de persones expertes en el sector turístic. Per això, es busquen PIMEs que oferisquen solucions innovadores, sostenibles i digitals que puguen aportar millores al turisme. Estes empreses podran preinscriure’s ara per a rebre informació de primera mà sobre la data oficial de llançament, prevista per a setembre, i els requisits de sol·licitud del programa.

El programa seleccionarà 60 PIMEs -10 per país participant- actives o disposades a dedicar-se al turisme sostenible, ecològic i digital, que operen en el sector turístic o en subsectors relacionats. Les PIMEs seleccionades es beneficiaran d’un programa integral de 5 mesos que combina finançament i aprenentatge, i cadascuna rebrà una ajuda directa de 20.000 euros. A més, obtindran accés a servicis complementaris de consultoria empresarial, inclosos tallers online sobre models de negoci, tutoria en desenvolupament turístic sostenible, seminaris web de creació de xarxes transnacionals i altres beneficis proporcionats pels membres del consorci.

La regidora d’Innovació i Turisme, Paula Llobet, subratlla que este tipus de programes “són necessaris per a ajudar a les nostres PIMEs, les quals poden millorar el seu negoci i aportar al turisme de la nostra ciutat un valor afegit, en el camí de la sostenibilitat i la digitalització”.

Projecte FU-TOURISM

El projecte europeu FU-TOURISM compta amb un finançament total de 4 milions d’euros i té com a objectiu donar suport a la transició ecològica i digital de les PIMEs turístiques europees. Mitjançant l’establiment d’una xarxa d’organitzacions de suport empresarial en sis països europeus -Croàcia, Espanya, Bèlgica, Grècia, Polònia i Àustria-, FU-TOURISM proporciona finançament i coneixements especialitzats a 102 projectes de PIMEs que aspiren a transformar les seues pràctiques turístiques.

El “Programa d’Acceleració FU-TOURISM” és el primer dels dos programes d’acceleració previstos pel projecte. El segon programa, el llançament del qual està previst per a 2025, donarà suport a 42 consorcis de PIMEs, cadascun dels quals rebrà un finançament de 30.000 euros.

Preinscripcions i info: Pre-Call – FU-TOURISM

COMPARTEIX:
TW - FB