MatchUp ajudarà a assumir els objectius per 2030 del Pacte dels Alcaldes

14 de desembre de 2017
CATEGORIA:
Energia
Mobilitat
COMPARTEIX:
TW - FB
  • MatchUp és un projecte de 5 anys finançat per la UE (octubre de 2017 – setembre de 2022) que té per objectiu liderar la transformació de les ciutats intel·ligents a Europa, com a part de la iniciativa Ciutats Comunitats Intel·ligents de la UE.
  • El projecte MatchUp espera facilitar aquest procés de transformació urbana en mobilitzar solucions innovadores en l’àmbit de l’energia, la mobilitat i les TIC gràcies al compromís ciutadà.

Les ciutats signatàries del Pacte dels Alcaldes de València (Espanya), Dresden (Alemanya) i Antalya (Turquia) estan al capdavant del projecte en qualitat de “ciutats far”, i cooperaran amb gran varietat de col·laboradors per a implementar les seues estratègies de transformació: universitats, serveis locals, centres d’innovació, negocis…

És més, Ostende (Bèlgica) i Skopje (Macedònia), així com les ciutats de Kerava (Finlàndia) i Herzliya (Israel), aprendran de les experiències d’aquestes “ciutats far” i adaptaran les seues estratègies a les seues circumstàncies locals particulars.

El projecte MatchUp establirà un estret vincle amb el marc del Pacte dels alcaldes, en desenvolupar una metodologia que permetrà a les ciutats participants del projecte actualitzar els seus plans d’acció per a realitzar el canvi de sus SEAP (Sustainable Energy Action Plan) als nous SECAP (Sustainable Energy and Climate Action Plan).

Quant als projectes de les ciutats far de València, Dresden i Antalya, aquests signataris del Pacte prefereixen servir-se de MatchUp per a implementar projectes que impulsen les oportunitats d’habitabilitat, medi ambient i econòmiques dels seus territoris. València millorarà varis dels seus veïnats gràcies a la conservació de l’energia, una producció neta de l’energia i mesures d’adaptació al canvi climàtic. Per al seu alcalde, Joan Ribó, l’objectiu seria que València estiguera “en l’avantguarda europea de la regeneració urbana comprensiva”.

Dresden, la primera ciutat europea de més de 250.000 habitants que ha presentat un SECAP, mobilitzarà a través d’unes polítiques inclusives les reducció potencial d’emissions de CO2 dels seus col·laboradors municipals, i açò influiria directament el 70% de les emissions de Dresden. És més, el projecte MatchUp permetrà que la ciutat “implemente una infraestructura de ciutat intel·ligent que reduïsca el nostre impacte en el medi ambient, i considerar les necessitats dels ciutadans per a crear una qualitat de vida superior”, segons l’Alcalde Dirk Hilbert.

Mitjançant la seua col·laboració amb MatchUp, Antalya vol convertir-se en “un model de ciutat intel·ligent per a Europa del Sud i Orient Mitjà” segons el seu alcalde Menderes Türel . Aquesta ciutat costanera turca se servirà del projecte en particular per a aprofitar el seu increible potencial per a sostres solars, que s’estima en uns 1.500 milions de MWh. A més, Antalya implementarà millores generals per al seu districte de ciutat intel·ligent Kepez, un dels majors projectes de regeneració urbana de Turquia. El potencial econòmic de Kepez s’estima en 1.700 milions d’euros, i oferirà una llar a 80.000 residents en 2019.

http://www.eumayors.eu/news_en.html?id_news=877

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 774477

COMPARTEIX:
TW - FB