Asistents a una de les ponèncie del II Congres Smart Citizens

La II edició del Smart Citizen Congress planteja 10 reptes humans que han de resoldre les ciutats del futur 

20 de novembre de 2023
CATEGORIA:
Labs i Makers
Missions València 2030
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Bretxa digital, pobresa energètica, crisi climàtica, inseguretat digital, addicció tecnològica, turisme i gentrificació, residus i economia circular, noves infraestructures urbanes, transport ecoeficient i deslocalització laboral són els desafiaments d’una trobada que comptarà amb ponents de les universitats de Berkeley, Oxford, Cambridge o Waag Future Lab d’Amsterdam, entre altres centres d’investigació
  • Persones empresàries i directives de companyies tecnològiques del sector Smart Cities, perfils tècnics i responsables municipals que implementen aquestes solucions, investigadors i, en general, qualsevol ciutadà/a conscient i responsable són els grans interessats a materialitzar tota la informació i les conclusions extretes durant el congrés

València es convertirà els pròxims dies 13 i 14 de desembre en el focus del debat sobre la humanització de les ciutats intel·ligents o Smart Cities. Ho serà gràcies a la segona edició del Smart Citizen Congress, una trobada en el qual s’aprofundirà sobre els problemes socials i ambientals que la tecnologia pot generar, i les solucions proposades per experts/as de prestigi internacional.

“La tecnologia ha de ser un mitjà i mai un fi quan dissenyem les ciutats del futur. Només realitzant una reflexió profunda i conjunta amb líders del pensament urbà podrem evitar escenaris i conseqüències negatives per als ciutadans”, així ha definit Fernando Ibáñez, director estratègic de BIOHUB VLC, el Smart Citizen Congress. Un fòrum organitzat per BIOHUB VLC i Las Naves, centre d’innovació de l’Ajuntament de València, en el qual s’abordaran les principals qüestions que preocupen els ciutadans des del prisma de les noves tendències socials, entre les quals destaquen aspectes concrets com la pobresa energètica, la crisi climàtica, la bretxa digital, l’addicció tecnològica, la deslocalització laboral o la inseguretat relacionada amb les dades digitals.

Uns reptes de ciutat que preocupen l’Ajuntament de València. Tal com ha explicat Paula Llobet, regidora de Turisme, Innovació i Captació d’Inversions de l’Ajuntament de València: “volem que la innovació i la tecnologia ens ajuden a transformar la València del futur, millorar la vida dels ciutadans i fer que les Smart Cities siguen realment ciutats intel·ligents. Tenim grans reptes, sense anar més lluny amb el turisme, un sector en el qual València està molt ben posicionat i que repercuteix positivament en l’economia de la ciutat”.

“Quins són els seus riscos, els seus desafiaments? Podem tindre un turisme sostenible? Creiem que la tecnologia pot ajudar-nos a minimitzar l’impacte que tinga en el nostre territori i aconseguir a València un turisme sostenible, en positiu”, ha explicat Llobet.

Un fòrum internacional de debat sobre la humanització de les solucions tecnològiques urbanes

L’organització del congrés ja ha confirmat diferents ponències que impartiran experts a nivell internacional en els seus respectius camps d’investigació relacionats amb les Smart Cities. Per exemple, la directora del Cambridge Centre for Smart Infraestructure and Construction Transforming, Jennifer Schooling, aportarà una visió centrada en solucions digitals per a les noves infraestructures urbanes; l’entitat neerlandesa Waag Future Lab, enfocada en tecnologia d’impacte social, serà l’encarregada d’oferir la ponència inaugural a través de la seua Smart Citizens Lab Leader, Imme Ruarus; i la Director of Research Development & Innovation de la Coventry University, Sinead Ouillon, compartirà la seua visió en l’àmbit de l’economia circular incidint de manera pràctica en la seua aplicació pràctica.

Més enllà d’anàlisi i perspectives globals, el Smart Citizen Congress està ideat perquè les conclusions que s’extraguen en totes dues jornades es convertisquen en aplicacions directes que han de tindre influència tant a nivell nacional com autonòmic. Directament relacionat amb això, està la participació d’una organització que proposa claus per a mitigar l’addicció tecnològica dels joves, com és Empantallados España.

Els tècnics i equips de govern municipals, directament interessats a millorar la vida dels seus ciutadans; i les empreses i centres d’investigació, centrats en aportar serveis innovadors per a modernitzar les ciutats a través de la digitalització i la sostenibilitat, són dos perfils molt concrets que estaran pendents de totes les claus que els experts difondran en el Smart Citizen Congress.

“El propòsit de Smart Citizen Congress és inspirar i proporcionar bones pràctiques globals per a la integració de la tecnologia a les ciutats i, d’aquesta manera, transformar municipis en entorns eficients i intel·ligents, però sobretot humans”, ha recalcat Fernando Ibáñez sobre aquesta trobada que se celebrarà en el propi hub tecnològic BIOHUB VLC, situat en la Marina de València (Travessia 15E, Base 5).

COMPARTEIX:
TW - FB