Imatge d'home ple de colors

Sono·lab co·labora un any més amb el festival internacional VOlumens

11 de setembre de 2023
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB

El festival internacional d’Art Digital, Ciència, Tecnologia i Música-VOlumens, celebra la seua setena edició del 20 al 23 de setembre en diverses seus de la ciutat de València.

El laboratori de noves Eines de Creació i Producció Musical de Las Naves, Sono·lab, col·labora amb el festival nodrint la seua programació amb una xarrades i una instal·lació interactiva.

Sota el títol “Quàntum Panorama: Art, Ciència i Tecnologia en superposició,” la xarrada LaserTalk, activitat realitzada per una de les institucions internacionals més rellevants de l’espai interdisciplinari, la societat Leonardo/ ISAST, explorarà el dia 22 de setembre a les 18 hores en Las Naves les interseccions entre aquestes disciplines. Amb la moderació de Guillermo Muñoz Matutano (Universitat de València), destacats convidats com els investigadors Miguel Ángel García March, Anabel Oblide González, Alejandro Gaita Ariño i Lauren Moffatt discutiran la influència de la ciència i la tecnologia en la creació artística. A més, després de la taula redona, l’artista Lauren Moffatt (Visuals VR) i l’artista sonor i biòleg Ruben García, faran una performance VR i una improvisació sonora sota el títol “Of Hybrids and Strings”.

A les 20 hores, també en Las Naves, tindrà lloc la presentació del Màster Oficial en Disseny Interactiu de la EASD València i la xarrada “L’usuari com a principi i fi dels dissenys hápticos interactius”. Els participants, Olímpia Alarcón, Jorge Ferrer, Pablo Moreno i Juanma Gil, presentaran projectes que aborden el paper de l’usuari en els dissenys hápticos interactius, explorant temes tan diversos com la dislèxia i la millora del rendiment en el bàsquet a través de tecnologies avançades.

El dia 23 de setembre, VOlumens trasllada la seua seu a l’edifici ZEUS on, a més de les actuacions musicals i visuals, els assistents podran gaudir de la instal·lació interactiva de Sono·lab. En concret, s’exhibirà “Un possible futur v2″ creada per Gilles Martin, responsable del laboratori del centre d’innovació. Aquesta instal·lació interactiva sonora és el resultat d’un work in progress desenvolupat en el marc de l’exposició Sono·Art, que va estar en Las Naves del 15 de juny fins al 28 d’agost. Aquesta exposició va contar la història dels suports sonors, el seu origen la seua evolució i el seu estat actual amb l’Art Sonor com a fil conductor. Més de 40 aparells des de segle XVIII fins a segle XXI i més de 60 suports. Continguts interactius i vídeos que es podien escanejar amb codis QR. Es va exhibir la primera versió i es va anar treballant de manera contínua in situ per a evolucionar-la i presentar ara dins del Festival Volumens la segona versió d’aquesta. Concretament, és un possible futur de la reproducció sonora. Passem de reproduir la música amb la veu (vegeu els sistemes de reconeixement de veu domèstics, Siri, Alexa, …) a reproduir-la amb el cos, convertint en l’espai en un símil d’un theremín inexistent.

Les activitats amb seu en Las Naves són d’entrada lliure i gratuïta; les que té lloc en altres seus, visiteu la pàgina del festival: www.volumens.es

COMPARTEIX:
TW - FB